Genieten in huis!

Wat is een bijzettafel

Waarschijnlijk heeft iedereen het in huis: een Bijzettafel. Zo’n tafel is een klein en vaak laag tafeltje dat je vrijwel overal kan plaatsen. Sommige tafels hebben alleen een blad en sommige hebben meerdere lagen en/of laatjes. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in allerlei materialen, maten en kleuren. Vaak zijn ze van wat harder materiaal, zoals hout, metaal of hard plastic. Meestal kun je de tafeltjes kopen in alle kleuren van de regenboog, hierdoor kan je de tafel dus in elke inrichting plaatsen. Je kunt ze namelijk kopen in de kleur die bij het kleurenpalet van de ruimte past. Zulke tafels zijn vaak iets kleiner en lager, maar ze zijn ook hoog verkrijgbaar en daarnaast ook iets groter. Vaak zijn ze niet heel groot, daarom heet het ook een Bijzettafel. 

Bijzettafel | Blog Wat is een bijzettafel .2

Functies van een bijzettafel

Een Bijzettafel kan veel functies hebben. Het ligt vaak aan waar je de tafel neerzet, maar meestal wordt de tafel gebruikt om kleine spullen op te zetten. Denk hierbij aan een lamp, vaas, plant of kaarsen. Het voegt dus altijd iets leuks toe aan je inrichting. Zulke tafels zijn de perfecte manier om een kamer meer sfeer te geven en het gezelliger en hipper te maken. Hier kun je bijvoorbeeld standaard je kaarsen en een leuke lamp of vaas neerzetten. Je kunt van de tafel ook een leuk hoekje maken. Je kunt er bijvoorbeeld het koffiezetapparaat, de mokken, suiker en melkpoeder neerleggen voor een leuk koffiehoekje.

Waar past een bijzettafel

In principe kun je een Bijzettafel overal in je huis neerzetten. In de slaapkamer kan het gebruikt worden als nachtkastje of gezellig hoekje voor kaarsen of een leuke lamp. In de badkamer kun je er kaarsen en verzorgingsproducten opleggen. In de keuken kun je de leuke koffiehoek maken of er al je ingrediënten uitstallen tijdens het koken. In de woonkamer is het leuk en trendy om extra stijl toe te voegen door middel van een leuke kaars, lamp, vaas of kunstwerk op de tafel te zetten. Dit springt meteen in het oog en je kan met de trends meegaan door de decoratie te veranderen.  

Bijzettafel | Blog Wat is een bijzettafel