Genieten aan je vuurtafel!

Vuurtafels

Bijzettafel | Vuurtafel

Direct een andere sfeer!

EEN VUURTAFEL VOOR OP HET TERRAS OF ONDER DE OVERKAPPING

Als je een grote tuin, overkapping of terras hebt, is het een idee om te kijken naar een goede Vuurtafel. Een Vuurtafel is ideaal voor het warmer houden van de plek waar je zit. De tafel is vaak rond of langwerpig en met een plat oppervlak. In dit blad zit een inbouwbrander verwerkt en die kan ervoor zorgen dat er voor uit de tafel komt. Vaak komt dit vuur door stenen, kolen of kleine stukken hout heen, zodat het niet meteen een groot kampvuur is. Een Vuurtafel is meestal gemaakt van hout met daarin een hittebestendige bak. Aluminium of kunststof zijn ook materialen waar een Vuurtafel van gemaakt kan zijn. 

de functie van een vuurtafel in je tuin

Zoals je je misschien kunt bedenken, kan een zo’n tafel met vuur erin zorgen voor warmte. Door het fijne warmte-element in het midden van de tafel kan iedereen die rond de tafel zit meegenieten van de warmte. Het kleine vuurtje dat in het midden van de tafel zit kan al voor veel warmte zorgen en is daarnaast makkelijk aan te steken door de ingebouwde brander. Als je bijvoorbeeld tijdens de zomer lekker buiten zit, maar het tegen de avond toch wat frisser wordt, kun je deze tafel aanzetten voor een extra beetje warmte.

Bijzettafel | Vuurtafel.2

DE PLEKKEN WAAR EEN VUURTAFEL KAN STAAN

De Vuurtafel is op veel plekken handig, vooral waar extra warmte wordt gewaardeerd. In een tuin is klein vuurtje hebben ideaal. Op deze tafel kun je ook nog eens glazen neerzetten. Dit is dubbel handig dus. De overkapping, je terras of paviljoen wordt extra knus gemaakt door het neerzetten van een tafel waar een klein vuurtje uit komt. Het zorgt daarnaast voor extra warmte tijdens de wat frissere avonden. Je kunt dan wel lekker buiten blijven zitten, maar krijgt het ook lekker warm van het vuur. Een tafel met een vuurelement erin wordt ook veel gebruikt in de horeca. Hier worden ze geplaatst op het terras. Zo kunnen mensen toch op het terras zitten, omdat ze warmte krijgen van de tafel.

Genieten aan je vuurtafel!

Vuurtafels

Bijzettafel | Vuurtafel